Tummen ner för tandläkare

Lov imorn<3
Btw, jag ska till tandläkaren TVÅ GÅNGER imorn. Det känns inte så jättekul med tanke på att jag inte alls tycker om vitklädda människor med "munnlapp" som är och gräver i käften på en. Med andra ord så hatar jag at gå till tandläkaren. Och eftersom att jag ska dit två gånger imorn så blir inte tanken bättre....Men å andra sidan så har jag spinning på kvällen. Det ska bli skönt. Efter varenda kväll brukar jag känna mig tjock..Hmm, vad kan det bero på?

Svar på kommentar

Postat av: Anonym
öhm, man kan visst se om man är i vännäs -.-


Fråga Felicia, hon är allmänbildad (a)
Nej, faktist så har alla inte den jävla kanalen.

Ursäkta mina fina svärord;pAh, i alla fall så var jag med Felicia igår, vi såg på körslaget (a) OCH YES; TEAM CAROLINE (snälla, snälla, snälla, snälla, ja säg mig snälla hjälp mig att förstå...blablabla) ÅKTE UT! :D YES!
Pontare är kvar, det är ju bra ;p
Sen såg vi "little miss sunshine", eller såg och såg, det kan man väl kanske inte påstå, för precis i början av filmen så ringde det dolt nummer till mig. Hmm, jätte kul JOHANNES. Fast det var inte Johannes, det var hans jätte söta kompis Albin, eller ska man säga Greger?
Sen ringde dom igen efter typ en kvart och då fick jag snacka med nån Jonas (a) Och Felicia snackade också med han ;p Så man kan ju som säga att vi missade stora delar av filmen men vi såg slutet och det var jävligt roligt! Ni måste typ se den filmen xD
Sen for jag hem och gick och la mig ;p
Och nu ska ska man ju ställa om klockan till vintertid ;o Så då vaknade jag ju egentligen en timma tidigare, eller inte för att jag bestämmer när jag ska vakna men blablabla skit snack. Okej, jag har inte ätit frukost. Jag är hungrig, typ. Aja, typ what ever. Fan vilket bajssnack det vart nurå.

Ha en jävligt skön söndag! (Btw, jag hatar söndagar)

/Sara

JAG ÄR ARG

FYFAN PÅ IDOL!
RÖSTA UT NICKLAS?
HUR FAN TÄNKER DET SVENSKA FOLKET?
NÄ USH!

Jag är sur på en till sak.

JÄVLA SKIT VÄNNÄS HAR INTE KANAL TV400 SÅ NU KAN JAG INTE SE SÄNDNINGEN FRÅN BLOGAWARDS! BAJSHÖGAR! JÄVLA SKITHÅLA MAN SKA BO I! ÅÅÅHH!

Prao - Jämnstäldighet - Skoluppgift

Hopps ni hängde med på rubriken xD
Vi fick en uppgift i skolan om jämnställdighet på arbetsplatsen/platserna vi varit på.
Efterom jag inte har något annat att göra så skriver jag det här nu.

1. På vilken arbetsplats har du "jobbat"?
På ett ålderdomshem som heter Jennybo
2. Vad gör man?
Där "tar man hand om" gamla peroner, och på just denna avdelning (jennybo som det heter) så är dom flesta senila.
3. Vem äger/driver verksamheten/företaget?
Det är inget jag vet, men den första som jag pratade med när jag skulle "börja" där hette Helena, hon erkar "basa" över området.
4. Hur många anställda har det?
Dom har anställd nattpersonal och "dagpersonal". Men eftersom jag bara har varit där på dagen så vet jag bara hur många som varit där då. Inte för att jag har räknat eller så, men jag skulle kunna gissa omkring 5 personer. Fast alla är inte där samtidigt, det har varit ca 3 personer.
5. Männ/kvinnor?
Mestadels kvinnor. Jag har bara sett två män som jobbat där hittils.
6. Vilka arbetsuppgifter har du haft?
Jag har fått städa de gamlas lägenheterer, jag har pratat med dom gamla, sett på TV med dom, diskat, tvätta fönster baka mm.
7. Vad var mest positivt under PRAO:n? Motivera!
Alla är så trevliga! Dom tvingar inte till jobb, fast det är ju kanske lite fult att tacka nej när man är prao elev till ett jobb....
8. Kan du tänka dig att arbeta med detta i framtiden?
Nej, jag tror inte det. I så fall sommarobb. Och dessutom så är jag inte riktigt säker på om detta jobb ens existerar i framtiden, alltså just undersköterska. Dom ska ju "bort" nu.
9. Vilka olika yrken/utbildningar finns?
Jag tror man kan gå "vård och omsorg" eller läkarutbildningen. Det är ju mest undersköterskor som jobbar där.
10. Framtidsutsikter?
Jag förstår inte riktigt frågan men....
11. Hur var arbetsmiljön? (Fysiskt, tex lokaler, ljus, buller. Psykiskt tex kontakt med arbetskamrater, stämning stress)
Fysiskt: En ganska så liten avdelning med små lägenheter till de gamla, vissa delar. Ljuset fanns det ganska så mycket av. Inte mycket låtande alls! Väldigt lugnt ställe. Kan hända att man hör vaktmästarna borra på nedre våningen nån gång i veckan.
Psykiskt: Kontakten med arbetskamraten var ganska bra. Men man ser att vissa har "bättre kontakt" med varandra än andra. Stämningen är trevlig, lugn. Ingen stress alls! Alldeles lugnt.
12. Fanns skyddsombud?
Inget jag lade märkte till.
13. Vilka uppgifter har män/kvinnor? Råder jämnställdhet?
Alla har för mestadels samma sysslor. Ja, jag tycker det råder jämnställdhet. Oavsett om man är man eller kvinna på denna arbetsplats så får man göra samma sysslor, vilket är ganska bra!

Med tanke på att det finns många arbetsplatser där män och kvinnor får göra olika saker, även fast dom har gått samma utbildning. Det är ganska fånigt, rent ut sagt bedrövligt för att vara Sverige. Så var det förr i tiden, nu är nu. Om man går bakåt i tiden så var ju dom flesta kvinnor "hemmafruar", männen for på jobbet och tjänade pengar till familjen medans kvinnorna var hemma och städade, bakade och tog hand om barnen (om dom inte gick i skolan).
Jag menar, det finns ingen skillnad på män och kvinnor om man tänker på det innre. På det yttre finns det såklart skillnader men det har inte ens med det här att göra ;pFör att sammanfatta det hela så har det gått jätte bra för mig. Men vissa dagar har ju varit roligare/tråkigare än den andra, men det är sånt man "får står ut med", speciellt när man kommer dit som prao-elev. Men jag har i alla fall erbjudit mig att göra något och dom har vänligt givit mig sysslor xD Så jag hoppas att jag fått ett bra omdömme, det som ska skickas till SYV:en på skolan. (Tror jag)

//Sara

THE NEW BLOGG (?)

PALLA HÄRMA

Nej seriöst. Vi måste verkligen bli bättre på det här. Det gick ju bra förut!
Men skulle vilja efterlysa en ny design som är typ ljusare ? Jag känner mig lite EMO (förlåt, sådant ska ej förekommas i denna blogg hädanefter, ush, nu låter jag som en politiker) varje gång jag klickar upp våran (jätte bra) blogg.

/Sara

Lördag...

...är det idag :)
Ikväll är det ju blog awards för alla stora bloggare (och kanske något mindre?) xD Ah, i alla fall så är jag lite fundersam över det hela. Asså det står överallt att man kan följa galan ikväll på tv400, men hallå? När jag tittar i tv tidningen står det att det ska vara nå himla "dollyhouse" kl 20.00 !?!?!?!?!? Blog Awards då? Det kan ju inte stämma....

//Sara

Btw, såg idol med Sabina å Ffel igår. F*N vad nära det var att Nicklas Hocker åkte ;O;O Jag vart ju nästan rädd! (a)

Dålig uppd. ;O

Men shiiet, dålig uppdatering?

Aja, har liksom inte mkt å säga förutom att jag är ute på praoden här veckan plus nästa vecka.
Ikväll blire spinning med Fel ;)

hihihihihhiih söt^^

hejhejhejhejhejhej, ba en liten sak å säga först. UPPDATERA MERA? hihihihihih
jag tkr dom ska de iaf. typ kul och läsa kemiprov ui 4 dagar;] hihi
inget roligt att säga, jag sitter å skriver här i sara å sabbis blogg,undra vem de kan va?;o
do you knooooww??!?!?! ;D
DO YO WANA ÄTA MAJ BAJS?
he-he-he-he-he ..
ja ha lagg, älskar dagg, inlägget slut, ja loggar ut;] //s.....

Happyface!

JAAAAAAAAAAA!!!
Kemi provet som egentligen skulle va imorn är flyttat typ 3 veckor framåt! :D
YES!

Happface*
Hihih

Skulle kunna lägga in några bilder från idag men dom är på andra datorn (a) Så ni får vänta ;)

K Y S S A R / Sara

hej

hej ville bara  som säga att jag har inte dött utan jag har bara inte orkat blogga för det har varit så här ett tag nu och jag har inte mått så bra så då känner man att det  inte är värt men hoppas ni mår bra puss /Sabina

Kemiprov :(

NOOOOOO!

Vi har kemiprov på tisdag och problemet är att jag har typ halvt glömt bort det och inte pluggat! Det är fan en miljon sidor vi ska kunna!
Jag har läst lite nu och gjort klart några frågor... Sen imorn när jag kommer hem från skolan blire bara plugg.

Idag åkte jag iaf in med familjen till intersport i stan. Jag skulle ha nå underställ å grejs. Sen så när man liksom kommer till ett sånt ställe så brukar det "krylla" av snygga guys (a) Jag tror jag såg typ 3 eller 4 stycken idag xD HIHIH
Och två ev dom glodde på mig ;O :]
Okeeeej, fy skäms (A)

Nu ska jag duscha, sen se ensam mamma söker (xD) sen PLUGGA typ mer :(

KYSSAR /Sara

YES!

Hejs.
Igår såg jag och Felicia idol som sagt var.. OCH NICKLAS HOCKER GICK VIDARE! YEEEESS! :D:D
Eller egentligen gick ju alla mina favoriter vidare som tur var ;D Men Nicklas är typ bäst? :D

Nu sitter jag här och gör ingenting. Jag typ sitter i pyjamas ju!? Klockan är tolv, omg!
Jag måste gå och duscha.

Hare!
Hejs!
/Sara

IDOL

Ikväll blir det idol tillsammans med Felicia!
Mina favoriter är Tove, Karolina, Erik och Nicklas. Jag vet jag vet, kanske många? Men jag kan inte bestämma mig! Alla dom är ju så bra! Finns såklart fler som är bra också, men gillar dessa allra mest.

Nej, nu ska jag fara och tanka moppen, sen hämta Felicia och fara och köpa godis, sen hem - IDOL! ;D

Ni får ha en riktigt najs fredag,

KYSSAR /Sara
http://icons.mysitemyway.com/wp-content/gallery/flat-gray-floral-icons-social-media-logos/099026-flat-gray-floral-icon-social-media-logos-rss-circle.png